Vijona Kryeziu dhe Musa Hajdari më të dalluarit 2016
02.02.2017 | 09:46
Federata  e Atletikes e Kosoves, në ambientet e Restorantin “Te Rrethi” , në Prishtinë, ka shpallur "Laureatët të vitit 2016”. Të pranishem ishin, trajnerë, profesorë , gjyqtarë si dhe zyrtarë të  institucioneve të tjera: Zyrtarë të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, zyrtarë të Komitetit Olimpik të Kosovës,  zyrtarë të federatave të sporteve të Kosovës, ish sportistë   dhe adhurues të sportit, media dhe mysafirë. Në një Galla mbrëmje  u shpallën më të dalluarit. Të pranishmit i ërshëndeti, Halil Sylejmani, kryetar i Federatës Atletike e Kosovës, i cili në mes të tjerash tha se ky vit mund të cilësohet si njëri ndër vitet më të suksesshme të atletikës së Kosovë. Pos garave evropiane dhe botërore, dy atletët e Kosovës, Vijona Kryeziu dhe Musa Hajdari me trajnerin Zijadin Kryeziu ishin pjesëmarrës së bashku me sportistët e tjerë të Kosovës në Olimpiadën botërore në Rio të Brazilit dhe patë paraqitje të denjë në ngjarjen më të madhe të botës.
 
Në këtë manifestim u shpallën më të dalluarit.  Siç edhe është pritur epiteti i atletëve të të dalluar u takoi dy anëtarëve të Klubit të atletikës Rogana, Vijona Kryeziu dhe Musa Hajdari, kurse trajner më i dalluar është shpallur pikërisht trajneri i tyre,Zijadin Kryeziu.Klubi Rogana u shpall më i dalluara për këtë vit. Për jnuinorë më të dalluarit janë, Valentina Kelmendi e Trepçës dhe Erudit Rysha i Prizrenit. Për juniore të reja, Mirlinda Kryeziu e Malishevës, kurse për meshkuj, Leart Osmanaj I Prizrenit. Në konkurrencën e pionerëveve më I dalluari ishte Alaudin Suma i Trepçës, kurse për femra Rinesë Ahmeti e Therrandës. Në konkurrencën e pioniereve të eja më e dalluara  ishte Ardita Begu, kruse për meshkuj, Florent Hyseni që të dy të Mitrovicës. Në konkurrencën e fatosave më i miri u shpall Ezan Kryeziu i Rogovës. Dhe se fundit siç është pritur për veteran edhe kësaj radhe epiteti i më të dalluarit i takoi Muhamet Ramës të Prishtiëns.
Janë ndarë edhe mirënjohje për institucionet, individët dhe gazetarët e medieve të shkruara dhe elektronike si dhe për Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit.
Gani Kosumi

Kategoria – Seniore

 

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

Pikë

1

Vijona Kryeziu

ROG

4337

2

Luljeta Shala

LLA

3858

3

Rita Hajdini

LLA

3582

4

Majlinda Canaj

ROG

3445

5

Albina Deliu

MIT

3425

6

Lirije Peci

TRE

3277

7

Gentiana Peci

MIT

2899

8

Erza Hajrizi

MIT

2884

 

 

Kategoria – Senior

 

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

Pikë

1

Musa Hajdari

ROG

5049

2

Astrit Kryeziu

ROG

4830

3

Valentin Sadiku

TRE

4171

4

Granit Kryeziu

ROG

4008

5

Edis Ahmeti

TRE

3977

6

Mentor Ajazaj

GRM

3926

 

Kategoria – Juniore

 

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

Pikë

1

Valentina Kelmendi

MIT

3107

2

Shkurte Shala

LLA

2739

 

Kategoria – Junior

 

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

Pikë

1

Erudit Rysha

PRZ

3774

2

Rinor Tërshani

PRZ

3544

3

Ron Krasniqi

BES

3318

4

Qlirim Hyseni

T89

3082

5

Florent Shabani

MIT

2793

6

Arbnor Behrami

LLA

2649

 

Kategoria – Juniore të reja

 

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

Pikë

1

Merlinda Kryeziu

MAL

2963

2

Laura Hyseni

T89

2555.5

3

Artida Sopaj

THE

2513

 

Kategoria – Yllkat

 

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

Pikë

1

Ejona Shala

LLA

444

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategoria – Junior të rinj

 

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

Pikë

1

Leart Osmanaj

PRZ

3833

2

Alen Softiq

ENV

3577

3

Ernest Kozhar

ENV

3482

4

Muhamet Smajli

T89

2913

5

Visar Jashari

MIT

2399

6

Gëzim Zeka

TRE

2307.5

 

Kategoria – Pioniere

 

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

Pikë

1

Rinesë Ahmeti

TH

2983

 

Kategoria – Pionier

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

Pikë

1

Alaudin Suma

TRE

3125

2

Sadri Ragipi

MIT

2587

3

Muhamed Ramadani

TRE

2278

4

Albin Hoti

MAL

2004

 

Kategoria – Pionieret e reja

 

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

Pikë

1

Ardita Begu

MIT

892

 

Kategoria – Pionier të rinjë

 

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

Pikë

1

Florent Hyseni

MIT

937

 

 

Kategoria – Fatosat

 

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

Pikë

1

Ezan Kryeziu

ROG

141

Gjyqtari i vitit – Remzie Shala

 

Trajneri i vitit – Zijadin Kryeziu

 

Kategoria-Veteranet

 

Pl.

Emri dhe mbiemri

Klubi

1

Muhamet Rama

PRI

2

Naim Malazezi

PRZ

3

Zymer Alaj

JUN

 

Renditja e klubeve më të mira të vitit 2016

 

 

Pl.

Emri Klubit

Pikë

1

K.A”Rogana”

1937

2

K.A”Mitrovica”

1390.

3

K.A”Trepça”

1373

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Email to send to: *
Your name: *
Your E-mail: *