U-19: Dihen grupet kualifikuese 2017/18
13.12.2016 | 14:37
Sot në selinë e UEFA-s në Nion është bërë tërheqja e shortit edhe për kualifikimet e Kampionatit Evropian 2018 për Përfaqësueset U-19, që do të mbahet në Finlandë. 
Për herë të parë në vazot e shortit ka qenë edhe Përfaqësuesja e Kosovës.
 
Programi i ndeshjeve të Kosovës
3 tetor, 2017: Kosova – Austria
6 tetor, 2017: Kosova – Izraeli
9 tetor, 2017: Kosova – Lituania
 
Grupet kualifikuese:
 
Grupi 1, (8–14 Nëntor): Kroacia, Denimarka, Lituania, San Marino
Grupi 2, (4–10 Tetor): Gjermania, Polonia, N.Ireland, Bellorusia
Grupi 3, (8–14 Nëntor): Republika Çeke, Skocia, Luxembourgu, Armenia
Grupi 4, (4–10 Tetor): Holanda, Slovenia, Hungaria, Malta
Grupi 5, (8–14 Nëntor): Belgjika, Zvicra, Maqedonia, Liechtenstein
Grupi 6, (3–9 Tetor): Austria, Izraeli, Lituania, Kosova
Grupi 7 (4–10 Tetor): Serbia, Republika e Irelandes, Azerbaijani, Qipro
Grupi 8 (8–14 Nëntor): Anglia, Bullgaria, Islanda, Ishujt Faroe
Grupi 9 (4–10 Tetor): Italia, Suedia, Estonia, Moldavia
Grupi 10 (8–14 Nëntor): Rusia, Greqia, Rumania, Gibraltari
Grupi 11 (8–14 Nëntor): Franca, Gjeorgjia, Bosni e Herzegovina, Andora
Grupi 12 (4–10 Tetor): Ukraina, Mali i Zi, Norvegjia, Shqipëria
Grupi 13 (7–13 Nëntor): Turkqia, Sllovakia, Uellesi, Kazakistani
 
Për Roundin elitar direkt shkojnë Spanja dhe Portugalia, ndërsa kualifikim direkt e ka të siguruar Finlanda (si nikoqir).
 
Dy ekipet e para të kualifikuara nga grupet, së bashku me Spanjën dhe Portgalinë përbëjnë Roundin elitar në fillim të vitit 2018.
 
Pastaj nga shtatë grupet që formohen, secili nga fituesit në grup, kualifikohet për Euro 2018 që mbahet në muajin korrik 2018 në Finlandë.
 
Turniri final pastaj vlen edhe si kualifikim nga Evropa për Kampionatin Botërorë FIFA-U-20, që mbahet në vitin 2019.
 
2E
 
Email to send to: *
Your name: *
Your E-mail: *